Izvor:
22.05.2017 u 12:45
0

OVA LEDARA JE NAJBEZBEDNIJE MESTO NA SVETU: A Britanci upozoravaju da će ga napasti džihadisti!

Uprkos tome što je Islamska država osnovala svoj "kalifat" u pustinjskom podneblju na Bliskom istoku, britansko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je upozorenje na opasnost od terorizma za putnike koji planiraju boravak na Antarktiku.

U novom zvaničnom savetu za javnost ministarstvo upozorava: "Iako ne postoji nedavna istorija terorizma u na teritoriji britanskog Antarktika, napad ne može biti isključen".

"Postoji pojačana opasnost od terorističkih napada na globalnom nivou protiv interesa Velike Britanije i britanskih državljana, od strane grupa ili pojedinaca motivisanih sukobima u Iraku i Siriji. Trebalo bi biti na oprezu u ovom trenutku", piše u upozorenju.

Na upozorenje je burno reagovao bivši pukovnik britanske vojske i biviši savetnik vlade za bezbednost Ričard Kemp.
"Bivši direktor MI5 jednom je rekao da je terorističke pretnje postoje skoro svuda osim na Antarktiku. Sada su oni stavili i Antarktik na listu", rekao je Kemp za Internešnel biznis tajms.

"Očekujem smernice na osnovu obaveštajnih podataka, a ne besmislenih informacija iz pozadine – osim ako sam propustio formiranje polarne brigade Islamske države", izjavio je ironično pukovnik Kemp.

Bivši detektiv Londonske policije Ian Horoks je za IBT takođe ismejao ovo saopštenje.
"Ideja da terorizma ID na Južnom polu je smešna", rekao je on.

"To može izložiti ljude riziku, jer se upozorenja koja su malo verovatna često ignorišu", objasnio je Horoks
Britanska teritorija Velike Britanije ima 660.000 kvadratnih milja najgore negostoljubive teritorije na svetu.

Na njoj se nalaze dve istraživačke stanice i nekoliko vrsta pingvina, od kojih nijedna nije poznata po tome da ima ekstremne sklonosti.

RT
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter