Izvor:
22.05.2017 u 13:10
0

POSLE VIŠE OD PET GODINA: Homs pod punom kontrolom vlade!

Sirijska vlada u potpunosti je preuzela kontrolu nad trećim najvećim gradom u Siriji, Homsom, u kome više nema nijednog pripadnika naoružane opozicije, prvi put posle više od pet godina, rekao je guverner istoimene pokrajine Talal Barazi.

Grad Homs je prešao u ruke vlade nakon što je završena evakuacija iz poslednje četvrti koja je bila pod kontrolom opozicije, prenosi AP.

Hiljade stanovnika četvrti Al-Vaer evakuisane su u potpunosti posle nekoliko nedelja, a Barazi se juče novinarima obratio iz tog dela grada.

On je libanskoj televiziji Al-Manar rekao da će države institucije odmah početi da se vraćaju u Al-Vaer.

Snage sirijske vlade su proteklih godina osvajale delove grada Homsa jedan za drugim, sve dok opozicioni borci nisu izolovani u Al-Vaeru.

Opsada Al-Vaera počela je 2013, a poslednja grupa opozicionih boraca i njihovih porodica počela je juče da napušta taj kvart.

Organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, saopštila je da je više od 20.000 ljudi evakuisano iz tog grada, a većinom su prebačene u oblasti na severu Sirije koje su u rukama opozicije.

Tanjug
Foto: bbc.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter