Izvor:
22.05.2017 u 13:58
0

STIŽE U RUSIJU: Duterte leti na sastanak sa svojim herojem Putinom!

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte danas leti za Rusiju kako bi se sastao sa svojim herojem, zatražio oružje i spoljnu politiku svoje zemlje dodatno udaljio od dugogodišnjeg saveznika SAD, navodi AFP.

Agencija navodi da će ovo petodnevno putovanje zacementirati dramatično poboljšanje odnosa dve zemlje nakon prošlogodišnjeg Duterteovog dolaska na vlast i početka rastakanja decenija dugih savesništava Filipina sa SAD, koje Duterte optužuje za licemerje i maltretiranje.

Navodi se da će se Duterte u četvrtak sastati sa Putinom, kojeg je opisao kao svojeg "omiljenog heroja" i naveo da među njima postoji lična veza zbog zajedničke strasti prema oružju i lovu.

Duterte je u petak izjavio da je jedan od prioriteta njegovog puta u Moskvu nabavka ruskih precizno navođenih bombi koje bi koristio u borbi protiv islamskih ekstremista na jugu Filipina.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter