Izvor:
22.05.2017 u 19:10
0

AMERIČKI SENATOR PROLUPAO: „Putin je ubica“!

Američki senator i "politički jastreb" Džon Mekejn nazvao je predsednika Rusije Vladimira Putina "ubicom", a ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova "marionetom razbojnika i ubice".

Mekejn važi za izazito rusofobičnog političara i zagovornika sankcija. On tvrdi da ruski ministar spoljnih poslova Lavrov "nema šta da traži u Ovalnoj sobi".

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/putin-03.jpg?m=1492879498

Mekejn je u izjavi za televiziju "Foks njuz" optužio ruskog predsjednika da je "koristio rusko precizno oružje za napade na bolnice u Alepu", ali ponovo nije izneo bilo kakve dokaze za te tvrdnje.

Američki senator je u više navrata optuživao Rusiju da njene vazduhoplovne snage, navodno, izvode u Siriji udare na civilnu infrastrukturu, a ne na položaje militanata. Mekejn takođe želi da nametne nove sankcije Rusiji zbog njenog navodnog mešanja u izbore u SAD. Pri tome, ni on ni njegove kolege senatori do danas nisu predstavili dokaze o krivici Kremlja.

Zbog nedostatka dokaza, početkom maja, Odbor za međunarodne poslove Senata SAD odbacio je nacrt novih sankcija, što je razbesnelo "jastrebove" u Kongresu, podseća "Sputnjik".

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/zaharova%20m.jpg?m=1476888048

Mekejnu je odgovorila portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova, rekavši da je on u njoj ne izaziva ništa drugo nego sažaljenje.

– Mekejnu očigledno nisu dovoljni njegovi političari – pravi se mnogo više otrova. Osim sažaljenja, Mekejn odavno ne izaziva nikakve emocije – navela je Zaharova, prenosi "Sputnjik".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter