Izvor:
23.05.2017 u 17:38
0

DŽIHADISTA IZ SRBIJE SPREMAO NAPAD NA BELU KUCU: Britanski agenti otkrili plan!

Džihadista Mirsad Bektašević poreklom iz Srbije, koji je prošle godine hapšen u Grčkoj, planirao je teroristički napad na Belu kuću i američki Kongres!

Do ovih podataka došli su agenti britanske tajne službe MI5, koji su ispitivali Bektaševića u zatvoru, o čemu svedoče dokumenti koji su danas procurili do pojedinih zapadnih medija.

Kako se navodi u izveštaju britanske tajne službe, Bektašević je povezan sa terorističkom grupom koja je pripremala napada na Belu Kuću i Kongres SAD".

Nakon što je Baktešević uhapšen u Grčkoj u njegovom prtljagu su pronađene dve mačete, vojna uniforma i druga borbena oprema. Zajedno s njim uhvaćen je i mađai pripadnik ISIS, koga je regrutovao i sa njim krenuo da ratuje u Siriji.

Njih dvojica su u Grčkoj osuđeni na 15 godina zatvora zbog pripadnosti terorističkoj organizaciji i posedovanja oružja.

Mirsad Bektašević zvani Maksimus (31), koji poseduje švedski pasoš, poreklom je iz Srbije, rođen u Novom Pazaru. Sud Bosne i Hercegovine 2007. godine osudio ga je na osam godina i četiri meseca zatvora zbog terorizma.

U presudi je navedeno da je Bektašević 2005. godine doputovao iz Švedske u Sarajevo u nameri da na teritoriji Bosne i Hercegovine, ili neke druge evropske zemlje, izvrši teroristički akt.
Kaznu je od 2009. izdržavao u Švedskoj. Tokom 2015. pokušavao je ući u Bosnu i Hercegovinu, ali mu je nakon trećeg pokušaja određena mera trajne zabrane ulaska u zemlju. U Švedskoj je takođe osuđivan.

kurir.rs
Foto: arhiva, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter