Izvor:
26.05.2017 u 16:46
0

OGLASILA SE BELA KUĆA: Evo zašto je Tramp gurnuo crnogorskog premijera!

Portparol Bele kuće Šon Spajser komentarisao je neprijatan incident koji se dogodio između predsednika SAD Donalda Trampa i premijera Crne Gore Duška Markovića na samitu NATO-a u Briselu.

Prilikom obilaska zgrade novog sedišta NATO-a, Tramp je naglo odgurnuo Markovića koji je stajao ispred njega. Video-snimak incidenta brzo se proširio internetom i zbunio je mnoge korisnike.

– Nisam video taj snimak – rekao je Spajser, prenosi "Ju-Es-Ej tudej".

Međutim, portparol predsednika je istakao da je mesto lidera zemalja-članica NATO-a za fotografisanje unapred utvrđeno i pretpostavio je da je Tramp samo pratio plan.

Sa svoje strane, premijer Crne Gore rekao je da nije obratio pažnju na incident.

– Samo sam video reakcije na društvenim mrežama. To je samo bezazlena situacija – rekao je on novinarima. Crnogorski premijer je dodao da "naravno, predsednik Sjedinjenih Američkih Država stoji u prvom redu".

Korisnici Tvitera takođe su komentarisali taj incident.

– Najbolji deo je kada Tramp nakon guranja namešta svoj sako i diže nos kako to obično čini – napisao je Džes Keli.

​A Gavin Njusam je napisao: "Tramp zaista iskreno smatra: ’Prvo Amerika‘, i bukvalno odguruje svetske lidere da bi stao ispred".

U četvrtak su se šefovi država i vlada zemalja-članica NATO-a sastali u Briselu na ekspres-samitu posvećenom američkim zahtevima i doneli su odluku o priključenju Alijanse koaliciji za borbu protiv DAEŠ-a, proširenju podrške koaliciji i stvaranju protivterorističke jedinice, kao i izradi nacionalnih planova za povećanje troškova odbrane.

Sputnjik
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter