Izvor:
28.05.2017 u 19:19
0

AUSTRIJSKI AGENTI TRAŽE NADZIRANJE SKAJPA I VACAPA!

Šef austrijske Savezne službe za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) Peter Gridling zatražio je proširenje nadležnosti policije, to jest mogućnost za "prisluškivanje" mesendžer usluga kao što su Skajp, Vajber ili Vatsap.

On je austrijskoj televiziji ORF rekao da se već 80 odsto komunikacije ostvaruje preko tih sistema, i da to predstavljaju "rupe" koje ne smeju biti dozvoljene.

U Austriji, prema njegovim rečima, za sada nema informacija da predstoji teroristički napad. On je dodao da stalni potencijal pretnje predstavlja oko 300 osoba koje su iz Austrije otišle u džihad.

Gridling je kazao da je iluzija misliti da je moguće da se 300 osoba nadzire 24 sata. Osvrnuo se i na teroristički napad u Mančesteru, objasnivši da istrage terorizma traže da se postavljaju prioriteti, zbog čega je moguće da dođe do situacije da osobe koje nisu značajne za jednu istragu, kasnije budu važne u drugom slučaju.

Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter