Izvor:
30.05.2017 u 02:21
0

ASANŽ JE „HAKER“ ALI MOŽE DA OSTANE U EKVADORSKOJ AMBASADI: Novi predsednik Ekvadora potvrdio!

Novi predsednik Ekvadora, levičar Lenin Moreno, nazvao je danas Džulijana Asanža "hakerom", ali je rekao da osnivač "Vikiliksa" može da ostane u ambasadi te zemlje u Londonu.

"Asanž je haker. To je nešto čemu se protivimo, i čemu se ja lično protivim, ali poštujem situaciju u kojoj se nalazi, koja zahteva poštovanje njegovih ljudskih prava, ali i mi tražimo da on poštuje situaciju u kojoj je", rekao je Moreno obraćajući se novinarima.

Morenov prethodnik, Rafael Korea smatrao je Asanža "novinarem" i omogućio mu azil u ambasadi te zemlje u Londonu 2012. godine kako bi izbegao da bude izručen Švedskoj zbog optužbi za silovanje.

Rojters podseća da je Moreno, koji je položio zakletvu ranije ovog meseca, još tokom predizborne kampanje zauzeo oštriji stav prema Asanžu upozorivši ga da se ne meša u politiku zemalja koje su prijatelji Ekvadora.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter