Izvor:
07.06.2016 u 23:09
0

MERKEL BESNA: Izjave turskog predsednika su NESHVATLJIVE

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas kao "neshvatljive" komentare koje je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izneo nakon što je nemački parlament prošle nedelje usvojio rezoluciju kojom se otomanska ubijanja Jermena u Prvom svetskom ratu proglašavanju genocidom.

Merkel je, odgovarajući danas na Erdoganove primedbe da bi Nemačka trebalo da preispita sopstvenu prošlost, rekla da je Bundestag u svojoj rezoluciji pomenuo i nacistički holokaust.

Kako je Merkel istakla, Nemačka ne samo što se suočila sa svojom nacističkom prošlošću, već se smatra dužnom da se i dalje sa njom suočava, prenosi AP.

"Jednostavno smatram da su optužbe… koje turska strana upućuje neshvatljive", rekla je nemačka kancelarka.

Erdogan je, posle usvajanja rezolucije u nemačkom Bundestagu, ismejao nemačke poslanike turskog porekla koji su glasali za rezoluciju, rekavši da bi im trebalo proveriti krv kako bi se videlo da li su zaista Turci.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/NDL Editor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter