Izvor:
08.06.2016 u 21:39
0

NEMAČKA U PROBLEMU: Spajanje porodica značilo bi duplo veći broj migranata u zemlji

Nemačka agencija za migracije izračunala je da bi, primenom pravila o spajanju porodica, na svakog Sirijca koji je već ušao u njihovu zemlju, došao još jedan migrant.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Tobijas Plate, potvrdio je u danas izveštaj objavljen u "Zidojče cajtungu" da je Savezna kancelarija za migracije došla do ovog zaključka u novembru prošle godine, prenosi AP.

On je, međutim, upozorio da takva računica nije uzela u obzir zakonske izmene do kojih je u međuvremenu došlo, a koje otežavaju nekim migrantima iz Sirije da dovedu svoje rođake u Nemačku.

Nemačke vlasti su registrovale više od 428.000 Sirijaca koji su podneli zahtev za azil prošle godine i skoro 72.000 od početka ove godine.

Zvanicnici kažu da ova računica deluje moguće. Neki spekulišu da bi spajanje porodica značilo čak mnogo veći dodatni priliv migranata.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter