Izvor:
14.06.2017 u 03:05
0

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE UPOZORAVA: Talibani napreduju u Avganistanu!

Američki ministar odbrane Džejms Matis upozorio je danas da talibani napreduju u Avganistanu, dok američka administracija razmatra novu strategiju u toj zemlji, prenosi AP.

"Sada ne pobeđujemo. To ćemo ispraviti što je pre moguće", rekao je šef Pentagona pred Kongresom.

On je rekao da su talibani prošle godine bili uspešni i da pokušavaju to da ponove ove godine.

"U ovom trenutku mislim da neprijatelj napreduje", rekao je Matis.

Administracija predsednika Donalda Trampa mora da razmotri jačanje američkih vojnih snaga u Avganistanu, a to je zahtevao komandant američkih snaga i snaga NATO-a na terenu general Džon Nikolson.

Trenutno se u Avganistanu nalazi oko 8.400 američkih vojnika, uz 5.000 savezničkih vojnika NATO-a. Matis je naveo da bi američki vojnici, koji za sada imaju savetodavnu ulogu, mogli da pomognu avganistanskim snagama da napreduju ako bi im bilo dozvoljeno da se približe sukobima.

On je dodao da bi Amerikancima mogla biti dopuštena veća vazdušna podrška i veća podrška avganistanskim snagama.

Talibani su u Avganistanu u ofanzivi i preuzeli su odgovornost za niz napada, posebno na baze i avganistanske vojne položaje.

Tanjug
Foto:Twitter/b3zero

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter