Izvor:
16.06.2017 u 13:03
0

SUSTIŽU AMERE I RUSE U SVEMU: Kina lansirala prvi rendgenski teleskop! (VIDEO)

Kina je danas uspešno lansirala svoj prvi rendgenski svemirski teleskop za proučavanje crnih rupa, pulsara i eksplozija gama zraka.

Agencija Sinhua je prenela da je teleskop u orbitu iz svemirskog centra u pustinji Gobi odnela raketa “Dugi marš 4B”.

Teleskop će kineskim naučnicima omogućiti da posmatraju magnetna polja i unutrašnjost pulsara i da bolje razumeju razvoj crnih rupa, kao i način na koji pulsari mogu biti korišćeni za navigaciju u svemiru.

Želimo da otkrijemo nove aktivnosti crnih rupa i da proučavamo neutronske zvezde u uslovima ekstremne gravitacije i gustine, kao i zakone fizike u snažnim magnetnim poljima – rekao je vodeći naučnik na projektu Žang Šuangnan.

Prema njegovim rečima, novi teleskop će efikasnije pretraživati galaksiju.

Izvor: Beta
Foto: YouTube Printscreen/Kowch737

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter