Izvor:
19.06.2017 u 19:14
0

MOSKVA ZAGRMELA NA VAŠINGTON: Svaka vaša letelica iznad Sirije biće naša meta, vaš čin je agresija!

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će smatrati metom “svaki leteći objekat” iznad Sirije u oblastima te zemlje gde su operativne njene vazduhoplovne snage.

Ministarstvo je istaklo i da suspenduje saradnju sa SAD u okviru memoranduma o sprečavanju incidenata na nebu iznad Sirije, prenele su agencije.

Rusko ministarstvo se oglasilo nakon što je u nedelju američki avion oborio sirijski vojni avion kod Rake. Koalicija predvođena SAD saopštila je da je američki borbeni avion oborio u nedelju letelicu sirijskih snaga u južnom delu Rake, pošto je ona bombardovala snage koje se bore protiv Islamske države na severu Sirije.

– Avion sirijskih režimskih snaga ”SU-22” izbacio je u 18:43 sata bombe u blizini boraca Sirijskih demokratskih snaga južno od Tabka i u skladu sa pravilima angažovanja i kolektivne samoodbrane koalicionih snaga, američki ”F/a-18E super hornet” ga je odmah oborio – navedeno je u saopštenju koalicionih snaga.

Dva sata ranije, snage lojalne predsedniku Bašaru el Asadu napale su Sirijske demokratske snage (SDF) u gradu Dža Din, južno od Tabka, stoji u saopštenju. Tom prilikom, kako se tvrdi, ranjen je određen broj boraca SDF i oni su proterani iz grada, prenela je agencija AFP.

– Letelica koalicije je potom zaustavila napredovanje prorežimskih snaga upotrebom sile – kaže se u saopštenju.

Sirijska vojska je prethodno objavila da su koalicione snage, predvođene SAD, oborile sirijski vojni avion kod Rake. Vojska je navela da je avion oboren u vreme sirijske borbene misije protiv ekstremista Islamske države.

Ovo saopštenje vojske objavljeno je na sirijskoj državnoj televiziji, a u njemu se navodi da se avion srušio i da je pilot nestao.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter