Izvor:
21.06.2017 u 17:37
0

JOŠ JEDAN BOBMAŠ SAMOUBICA SA KOSOVA POGINUO U SIRIJI!

Bombaš samoubica sa Kosova i Metohije, Albanac Blerim Podvorica (29) iz Lipljana, poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji, piše portal Expreš.

Kako se navodi, on je treći bombaš samoubica sa Kosova, koji je na ratištu u Iraku i Siriji izvršio napad automobilom bombom na sirijske vojnike.

Napad se dogodio u gradu Tadmur, prošlog ponedeljka i to je bio jedan od dva napada tokom kojih je poginulo 12 sirijskih vojnika, prenosi ovaj medij.

Podvorica je, dodaje se, uleteo u položaj sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom.

Smrt Blerima Podvorice, koji je kao član ISIS-a nosio ime Ebu Zajed Kosovi, potvrdio je njegov brat Kreshnik Podvorica na svom Fesjbuk profilu.

"Ali, oni koji su ubijeni na Alahovom putu, ne govorite da su mrtvi, ne, oni su živi, ali vi to ne razumete," naveo je Kreshnik Podvorica citat iz Kurana, uz obaveštenje o smrti svog brata.

Prema informacijama iz Sirije, u dva samoubilačka napada u okolini Homsa, prošlog ponedeljka poginulo je 12 sirijskih vojnika, dok je u akciji Asadovih snaga, koja je usledila ubijeno tridesetak pripadnika tzv. Islamske države.

Inače, na ratištima u Iraku i Siriji se bori više od 300 dobrovoljaca sa Kosova.

U poslednjih mesec dana u Siriji je poginulo najmanje pet dobrovoljaca sa Kosova.

Ovo je i treći slučaj samoubilačkog napada koji su izveli muškarci sa Kosova.

Početkom juna u Siriji je poginuo i javnosti najpoznatiji član ISIS-a sa Kosova, Lavdrim Muhadžeri. Smrt na ratištima Sirije poginula su i braća Haćifi, Behlul i Rdžvan, koji je bio i komandant albanskih boraca u redovima ISIS u Siriji i Iraku.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/businessinsider

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter