Izvor:
22.06.2017 u 08:32
0

MATIS OPTUŽIO SEVERNU KOREJU ZA SMRT STUDENTA: Američko stpljenje polako nestaje!

Američki državni sekretar Reks Tilerson i ministar odbrane Džim Matis razgovarali su danas sa dvojicom kineskih predstavnika kojima su rekli da SAD zahteva od Kine da izvrše veći politički i ekonomski uticaj, kako bi se obuzdali severnokorejski nuklearni i raketni program.

"Ponovili smo da Kina ima diplomatsku odgovornost da izvrši veći ekonomski i diplomatski pritisak na režim, ukoliko žele da spreče dalju eskalaciju u regionu", rekao je Tilerson, prenosi Rojters.

On je dodao da američki predsednik namerava da poseti Kinu ove godine, signalizirajući time da Tramp želi da unapredi odnose sa Pekingom.

Američki ministar odbrane Džim Matis okrivio je danas Severnu Koreju zbog studenta Oto Varmbiera koji je umro nakon puštanja iz severnokorejskog zatvora gde je proveo 17 meseci i dodao da je njegovo držanje u zatvoru bilo nehumano, zbog čega američko strpljenje sa Pjonglangom polako nestaje, prenosi AFP.

Varmbier (22) je bio u komi zbog oštećenja mozga koje je dobio u zatvoru u Severnoj Koreji, u kome je bio 18 meseci zbog krađe političkog postera iz hotela.

"Videti mladog čoveka koji odlazi tako zdrav i koji se vraća kući skoro mrtav. Ovo nadilazi bilo kakvo razumevanje prava i reda, humanosti, odgovornosti prema bilo kom ljudskom biću", rekao je Matis nakon sastanka sa kineskim zvaničnicima, sa kojim su on i državni sekretar Reks Tilerson razgovarali o Severnoj Koreji i drugim regionalnim problemima.

Prema njegovim rečima, ono što je primetno jeste stalna provokacija i ponašanje mimo svakog pravila.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter