Izvor:
22.06.2017 u 15:26
0

KURC: ZAUSTAVITI UMIRANJE MIGRANATA NA MEDITERANU!

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc zalaže se za dramatično smanjenje imigracije, kako bi se uspešnije sprovela integracija imigranata i navodi da se trenutno milion ljudi nalazi u izbegličkim kampovima u Libiji i sprema na opasan put ka Evropi.

Ako prođu, oni će na taj put navesti i druge, tako da nema kraja umiranju na Mediteranu, ocenjuje Kurc.

On je, u diskusiji, u organizaciji bečkog dnevnika „Kurir“, kazao da su kritike na račun Austrije zbog zahteva za ograničenje migracije, neopravdane, jer je ta zemlja primila uvek više izbeglica nego što su Italija i Grčka zajedno.

U Italiju i Grčku, kako je dodao, dolazi veliki broj izbeglica, ali oni tamo ne ostaju, i naglasio je da raspodela u Evropi ne funkcioniše, te da najmanji broj izbeglica želi, na primer, da ostane u Rumuniji.

Kurc je ponovio svoj zahtev za zatvaranjem mediteranske rute po uzoru na balkansku.

Podsetio je da je već jednom bio kritikovan od strane Brisela zbog zatvaranja rute, kada je trebalo zaustaviti talas izbeglica sa Bakana, i da se potom brzo promenilo mišljenje.

Kurc smatra da je, pored građanskih ratova, krupcije i siromaštva, eksplozija stanovništva u Africi najveći problem i time i najveća pretnja po Evropu.

Trenutno, kako je podsetio u Africi živi oko miliajrdu ljudi, a dve milijarde će biti do sredine, i četiri milijarde do kraja veka.

Zbog toga, kako podvlači, ne sme se skretati pogled sa situacije na Mediteranu gde strada veliki broj migranata, već se mora razmišljati i o onima koji s na put do Libije umrli od žeđi.

– To je ogroman broj, o čemu nema čak ni procene – kazao je on.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter