Izvor:
22.06.2017 u 18:24
0

SEVERNA KOREJA NAZVALA TRAMPA PSIHOPATOM!

Severna Koreja nazvala je danas predsednika Sjedinjenih Američkih Država "psihopatom", javio je AP.

Severnokorejski dnevnik "Rodong Sinmun" naveo je u svom uvodniku da je američki predsednik u "teškoj situaciji" kod kuće i dodao da on igra sa idejom o preventivnim napadima na Severnu Koreju kako bi skrenuo pažnju sa domaće političke krize.

– Južna Koreja mora da shvati da će praćenje psihopate Trampa… samo dovesti do katastrofe – ocenio je severnokorejski dnevnik.

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je režim Severne Koreje, nazvavši ga brutalnim, nakon smrti 22-godišnjeg studenta Ota Vormbira, koji je pušten iz te zemlje u komi i preminuo u ponedeljak.

"Loše stvari su se desile, ali je makar stigao kući, svojim roditeljima", rekao je danas Tramp, preneo je AFP.

Vormbir (22), koji je prošle nedelje pušten iz Severne Koreje u komi umro je u ponedeljak, saopštila je njegova porodica.

On je u Severnoj Koreji osuđen na 15 godina teškog rada zbog toga što je ukrao propagandni poster, podsetio je AP.

Vormbir je proveo više od 17 meseci u Severnoj Koreji, nakon čega je pušten iz zdravstvenih razloga.

Doktori su rekli da se vratio u SAD sa teškim moždanim povredama, ali nisu bili sigurni šta je bio njihov uzrok.

Južnokorejski predsednik Mun Džae- in izjavio je pred posetu Beloj kući naredne nedelje da se nada da će uspeti da dovede Severnu Koreju za pregovarački sto, za kojim će se razgovarati o njenom nuklearnom programu do kraja godine i odbaciti bilo kakve razgovore o potencijalnom preventivnom udaru.

On je kazao da bi Severna Koreja morala brzo da pusti građane Južne Koreje i Amerikance koji su uhapšeni u toj zemlji i da ima ogromnu odgovornost za smrt američkog studenta Ota Vormbira, koji je 17 meseci proveo u zatvoru u Pjongjangu.

– Dok se pouzdano ne utvrdi da li je Severna Koreja ubila Vormbira, ja ću verovati da je potpuno jasno da oni imaju veliku odgovornost u procesu koji je doveo do njegove smrti – rekao je Mun za CBS, preneo je Rojters.

Preostala tri državljanina SAD, poreklom iz Koreje i šest građana Južne Koreje i dalje se nalaze u zatvoru u Severnoj Koreji.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/Eric Pannell

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter