Izvor:
23.06.2017 u 15:45
0

POTUKAO REKORDE: Kanadski snajperista skinuo džihadistu sa 3 i po kilometra! (VIDEO)

Kanadski snajperista likvidirao je prošlog meseca u Iraku teroristu Islamske države sa daljine od 3.540 metara.

Taj vojnik je pripadnik Zajedničke udarne grupe 2 specijalnih snaga, a pucao je s jedne visoke zgrade, rekli su vojni izvori listu Gloub end mejl (Globe and Mail). Takozvani posmatrač mu je pomagao da locira metu, a pucao je iz puške "mekmilan" TAC-50, standardne u kanadskoj armiji. Metku je trebalo 10 sekundi da pogodi metu.

Ovaj pogodak, koji je i snimljen, predstavlja nov rekord kao najduži pucanj, to jest pucanj s najveće udaljenosti s koje je meta potvrđeno pogođena. Prethodni rekord držao je britanski snajperista Kreg harison, koji je 2009. sa rastojanja od 2.475 metara ubio talibana iz puške dalekog dometa L115A3.

"Taj pogodak je zapravo prekinuo napad Daeša (Islamske države) na iračke snage bezbednosti", kazao je vojni izvor Gloub end mejlu. "Ovako je, umesto da se baci bomba od koje bi mogli da poginu i civili u oblasti, precizno primenjena sila, a loši momci zbog razdaljine pojma nisu imali šta se događa", dodaje taj izvor.

Da bi postigao ovaj pogodak, snajperista je morao da uzme u obzir i vetar, balistiku, čak i zakrivljenost površine Zemlje.

Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter