Izvor:
25.06.2017 u 02:07
0

Tramp je, ipak, bio u pravu: EVO DOKAZA DA CNN ŠIRI „LAŽNE VESTI“!

CNN je uklonio sa sajta priču o istrazi Senata o vezama jednog od predstavnika prelaznog tima Trampa sa „malo poznatim“ Ruskim fondom za direktne investicije.

Na nestanak članka i tvita o njemu obratio je pažnju „Bazfid“. Novinari portala pitali su CNN za komentar. Sat vremena kasnije pojavila se poruka urednika sajta čiji je link predstavnik televizije poslao „Bazfidu“ kao odgovor na njihov zahtev. On nije odgovorio na pitanje zašto je priča uklonjena.

„Ova priča ne ispunjava uređivačke standarde CNN, pa smo je stoga uklonili. Linkovi na nju više ne rade. CNN se izvinjava gospodinu Skaramuciju“, navodi se u napomeni.

Koji konkretno delovi članka ne ispunjavaju uređivačke standarde urednik nije precizirao.

Antoni Skaramuci je jedan od predstavnika prelaznog Trampovog tima. U uklonjenom članku CNN, pozivajući se na neimenovani izvor u Kongresu, govorilo se da Odbor za obaveštajne službe u Senatu sprovodi istragu o vezama Skaramucija sa ruskim Fondom. Konkretno, govori se o njegovom sastanku sa direktorom Fonda Kirilom Dmitrijevim „samo četiri dana pre inauguracije“ Trampa, na kojem se navodno razgovaralo o ukidanju sankcija Rusiji.

Predstavnik Fonda je, komentarišući ovaj članak, obratio pažnju na niz „činjeničnih grešaka“ u njemu, o kojima su, prema njegovim rečima, saopštili novinarima. Konkretno, u tekstu CNN se kaže da aktivnosti fonda nadgleda „Vnešekonombank. Zapravo, ruski Fond za direktne investicije je 2016. postao nezavisni suvereni fond čija aktivnost nema nikakve veze sa tom bankom.

Novinar „Bazfida“ je, obraćajući pažnju na propust CNN, istakao da uklanjanje materijala sa sajta bez ikakvog objašnjenja predstavlja ozbiljno kršenje novinarske etike.

CNN je i ranije sklanjao sa sajta sadržaje zbog „neusklađenosti sa uređivačkim standardima“. U februaru 2014. godine televizija je objavila listu „najružnijih“ spomenika sveta, među kojima je spomenik „Hrabrost“ braniocima Brestovske tvrđave u Belorusiji.

Autori liste ironično su opisali ratnika koji simbolizuje hrabrost sovjetskog naroda u Velikom otadžbinskom ratu kao čoveka koji je ili „ogorčen“ ili „pati od opstipacije“. Javnost je taj opis smatrala uvredljivim.

Na kraju je CNN potpuno uklonio listu i izvinio se čitaocima, istakavši da nisu želeli da uvrede ničija osećanja.

b92.net
Foto: wikipedia, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter