Izvor:
25.06.2017 u 12:51
0

TRAMP OPLEO PO OBAMI: Ako je znao da se Rusi mešaju u američke izbore, zašto nije rekao?!

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je način na koji je njegov prethodnik Barak Obama prošle godine reagovao na ruske pokušaje da utiču na ishod izbora u SAD.

– Upravo sam danas prvi put čuo da je Obama znao za Rusiju mnogo pre izbora i da nije ništa učinio u vezi sa tim. Ali niko o tome ne želi da govori – rekao je Tramp u intervjuu za televiziju "Foks njuz".

Taj intervju treba u celosti da bude emitovan u nedelju, ali je jedan deo objavljen ranije, preneo je CNN.

Prema Trampovim rečima, trebalo je da Obama nešto učini u vezi s tim.

– CIA mu je dala informacije o Rusiji mnogo pre… izbora. A jedva da to vidim. To je zapanjujuće. Za mene, drugim rečima, pitanje je, ako je imao tu informaciju, zašto nije učinio nešto u vezi sa tim? Trebalo je da učini nešto. Ali o tome ne čitate, baš je tužno – rekao je Tramp.

Predsednik SAD je, takođe, otvoreno upitao da li je Obamina administracija želela da, ne reagujući na dokaze o ruskom mešanju, naškodi izgledima predsedničke kandidatkinje Demokratske stranke Hilari Klinton

– Zvaničnici Obamine administracije kažu da su se "blokirali" kada je trebalo da reaguju na rusko mešanje u izbore. Nisu li želeli da naškode Hilari? – napisao je Tramp na svom tviter nalogu.

Kako navodi AP, on je time reagovao na članak objavljen u "Vašington postu" u kome se navodi da je Obamina administracija nastojala da se pozabavi ruskim pokušajima uticaja na izbore u novembru prošle godine.

Nakon izbora, Obama je naložio da ispita rusko delovanje i uveo nove sankcije Moskvi.

Tramp je priznao da je Rusija verovatno pokušavala da se meša u američke izbore, ali je istragu o mogućem dosluhu Rusa sa ljudima iz njegove izborne kampanje nazvao "lovom na veštice".

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/WorldnewsPoli

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter