Izvor:
25.06.2017 u 16:57
0

Ministar za Bregzit: Ja sam savetovao Mej da raspiše izbore!

Britanski ministar zadužen za pregovore sa EU o Bregzitu Dejvid Dejvis izjavio je danas da "prilično siguran" da je u stanju da obezbedi dobar sporazum o izlasku Velike Britanije iz Unije, otkrivši pritom da je on bio taj koji je savetovao premijerku Terezu Mej da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Konzervativna partija je na izborima održanim 8. juna izgubila većinu koju je imala u parlamentu, a Dejvis je za Bi-Bi-Si kazao da je Mej "veoma dobra" premijerka i da nema potrebe za nadmetanjem među torijevcima za izbor novog vođstva stranke.

Upitan da li je siguran da će na kraju pregovora sa Briselom biti postignut sporazum o Bregzitu, Dejvis je rekao da "nije 100 odsto siguran" i dodao da su "to pregovori".

Možete da budete sigurni da će biti nekog sporazuma, ali onaj koji ja želim jeste sporazum o slobodnoj trgovini, carinski sporazum i tako dalje. Rekao sam da će biti turbulentno, da će biti teškoća, ali na kraju operacija postoji zajednički interes obe strane, gde smo mi na dobitku time ško možemo da koristimo globalna tržišta, a oni time što imaju prijateljski raspoloženog saveznika, a ne iritantnog člana kluba", naveo je britanski ministar, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter