Izvor:
25.06.2017 u 18:31
0

PUTIN OTKRIO DETALJE IZ SVOJE KGB KARIJERE: Evo kakvi su zapravo ruski tajni agenti!

Ruski predsednik Vladimir Putin po prvi put je otkrio da je tokom svoje službe u sovjetskoj obaveštajnoj službi, tesno sarađivao sa operativcima koji su bili ubačeni u strane zemlje.

Putin se priključio KGB-u 1975. godine, i služio je u Drezdenu od 1985. do 1990. godine. U penziju je otišao sa činom potpukovnika, kada se Sovjetski savez raspao.

Detalji njegove obaveštajne službe decenijama su bili misterija, sve do ove subote kada je dao intervju za TV kanal "Rusija-1".

– Sav moj rad u organima sovjetske spoljnoobaveštajne službe bio je povezan ne samo sa spoljnoobaveštajnom službom, već upravo sa tajnom službom. I znam kakvi su to ljudi. To su posebni ljudi, posebnih kvaliteta, posebnog mišljenja, ovi ljudi imaju posebnu vrstu karaktera – rekao je Putin u intervjuu.

Kako je rekao, ne može svako da napusti svoj život, svoje najmilije, porodicu i zemlju na mnogo godina i posveti se služenju otadžbini.

– To mogu samo izabrani. Ovo kažem bez ikakvog preterivanja. Tajni agenti žive sa takvim pristupom poslu, zemlji, svom narodu. To su posebni ljudi. Želim im sreću, blagostanje, siguran sam da će čuti moje reči . rekao je šef države.

Ruski predsednik prisetio se i jednog razgovora sa jednim od svojih mentora, Aleksandrom Aleksandrovičem", kome je Putin bio dodeljen.

– Pitao sam ga, "Radio si tamo tako puno, a sada si ovde sa mnom. Da li je to normalno? Sigurno si očekivao više?", na šta mi je on odgovorio da je imao bolju ponudu KGB-a, ali da ju je odbio. Rekao mi je "Smatram da je nagrada što mi je moja zemlja poverila takvu funkciju koju samo ja mogu da obavljam. To je najveća nagrada koju sam dobio i moram da zahvalim svojoj zemlji na tome – ispričao je Putin, prenosi "RT".

Izvor: Blic.rs

Foto: Twitter/Look

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter