Izvor:
27.06.2017 u 18:56
0

SOMALIJA: Eksplozija na brodu ispred gusarskog gnezda!

Velika eksplozija dogodila se na brodu u blizini severoistočne obale Somalije, a kako je zvaničnik obližnje luke saopštio, brod je možda u stranom vlasništvu.

"Čuli smo ogromnu eksploziju i videli plamen koji se uzdiže sa broda. Verujem da je to strani brod", rekao je Ali Šire, gradonačelnik Alule, grada koji važi za gusarsku luku, u oblasti Puntlend, prenosi Rojters.

Kako se navodi, nije odmah bilo jasno da li je do eksplozije došlo slučajno na brodu ili su je izazvali pirati, kao ni da li je brod i dalje na površini ili je potonuo.

Portparolka Pomorskih snaga Evropske unije (EU NAVFOR), Žaklin Šerif izjavila je putem mejla da su upoznati sa izveštajima o mogućoj eksploziji broda i da rade sa Organizacijom Velike Britanije za operacije pomorskog transporta (UKMTO) na utvrđivanju detalja.

"Mogu da potvrdim da su svi ratni brodovi i posada EU NAVFOR-a na sigurnom i nismo dobili poziv za pomoć ni u kakvoj nezgodi", rekla je Šerif.

Brodovi više država, među kojima i Evropske unije, krstare u vodama Somalije, u sastavu misije borbe protiv piraterije.

Kako kazu stanovnici Alule, brodovi su bili u toj oblasti dva dana pre eksplozije, a video se i helihopter koji sleće i poleće sa broda malo pre eksplozije.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter