Izvor:
11.07.2017 u 21:53
0

KATAR JE DOBIO MOĆNOG SAVEZNIKA: Sad niko neće da ih optužuje za podršku teroristima!

SAD i Katar potpisali su danas sporazum o borbi protiv terorizma i njenom finansiranju tokom posete američkog državnog sekretara Reksa Tilersona Dohi, rekao je novinarima Tilersonov visoki savetnik Robert Hamond.

"Katar i SAD potpisali su memorandum o razumevanju između dve zemlje, koji predviđa buduće napore Katara u jačanju borbe protiv terorizma i aktivnom rešavanju pitanja finansiranja terorizma", rekao je on, prenosi Rojters.

Prema Hamondovim rečima, to je "optimističan korak napred".

Istovremeno, Egipat je danas najavio da će ministri spoljnih poslova četiri arapske zemlje koje su presekle veze sa Katarom, razgovarati sa Tilersonom sutra u Saudijskoj Arabiji, javlja AFP.

Egipatskog ministra spoljnih poslova Sameha Šukrija pozvao je njegov saudijski kolega Adel al-Džubeir na razgovore sutra u Džedi, saopštilo je danas Ministarstvo u Kairu.

"Taj sastanak odražava želju četiri zemlje da pojačaju koordinaciju i podvuku svoje jedinstvo u pogledu odnosa sa Katarom u budućnosti", navodi se u saopštenju.

U junu su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein saopštili da prekidaju sve diplomatske odnose s Katarom zbog optužbi protiv te zemlje za finansiranje islamističkih ekstremista i bliske veze sa dugogodišnjim neprijateljem Saudijske Arabije, Iranom.

Tilerson danas boravi u poseti Kataru radi razgovora o diplomatskoj krizi u Persijskom zalivu, nakon što je juče boravio u Kuvajtu, koji deluje kao posrednik u rešavanju tog spora.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter