Izvor:
12.07.2017 u 13:02
0

SNIMAK DA SE ZALEDIŠ: U poslednjem trenutku izbegnuta najveća avionska nesreća! (VIDEO)

Avion kompanije Eir Kanada otovo da je sleteo na prilaznu pistu na kojoj su četiri putnička aviona čekala da polete čime je zamalo izazvao najveću nesreću u istoriji vazduhoplovstva.

Incident se dogodio prošlog petka nakon što je let AC759 iz Toronta za San Francisko dobio dozvolu za sletanje, a pilot je greškom poravnao avion s prilaznom pistom na kojoj su drugi avioni čekali dozvolu za poletanje.

Nesreća je izbegnuta pošto je u poslednjem trenutku kontrolor leta shvatio šta se događa i hitno naredio pilotu da prekine sletanje. U sledećem pokušaju kanadski avion je sletio bez problema.

Bivši pilot kompanije Junajted Erlajns i direktor firme Aero Konsalting, Ros Amer, je izjavio da ako se sve tako dogodilo, onda se skoro desila najveća vazduhoplovna nesreća u historiji.

"Ako možete da zamislite kako se Eirbus sudara sa četiri puna putnička aviona onda možete da pretpostavite koliko bi strašno to bilo", naveo je on.

izvor:tanjug.rs
foto:Twitter/News World India

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter