Izvor:
15.06.2016 u 00:38
0

„ZNAM ŠTA STE RADILI PROŠLOG LETA“: Ruski hakeri ugrozili TRAMPA!

Hakeri povezani sa ruskom vladom upali su u kompjutersku mrežu Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) i došli do čitave baze podataka o najizglednijem kandidatu Republikanske stranke za predsednika SAD Donaldu Trampu, saopštio je DNC.

Predsedavajuća Komiteta Debi Vaserman Šulc je taj incident nazvala ozbiljnim i navela da je DNC brzo preduzeo mere "da se uljezima zabrani pristup i osigura naša mreža", prenela je agencija AP.

List "Vašington Post", koji je prvi objavio vest o upadu ruskih hakera, naveo je da su hakeri ozbiljno ugrozili kompjuterski sistem DNC, koji je sadržavao podatke iz istraživanja opozicije o Trampu. Hakeri su čak mogli da čitaju i i-mejlove i sadržaje četova, navodi "Vašington Post", pozivajući se na anonimne zvaničnike Komiteta i stručnjake za bezbednost.

DNC navodi da hakeri, kako izgleda, nisu imali pristupa finansijskim i ličnim informacijama.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter