Izvor:
15.06.2016 u 17:30
0

TROŠENJE NOVCA U LIČNE SVRHE MU DOŠLO GLAVE: Gradonačelnik podneo ostavku!

Gradonačelnik Tokija Joiči Masuzoe podneo je danas ostavku na tu funkciju uprkos višenedeljnim naporima da se održi na mestu prvog čoveka prestonice, što predstavlja još jedan korak unazad u pripremama Japana za Olimpijske igre 2020. godine.

Masuzoe se našao pod snažnom kritikom u Skupštini prefekture Tokio zbog navodnog korišćenja državnog novca u lične svrhe, prenela je agencija AP. Prema navodima japanskih medija, ostavka gradonačelnika Tokija će stupiti na snagu 21. juna.

Masuzoe je trebalo da prisustvuje svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru u avgustu, gde bi tokom završne ceremonije primio zastavu Olimpijskih igara kao domaćin narednih Igara.

Pripreme Japana za održavanje OI 2020. godine su pogođene nizom skandala u vezi novog nacionalnog stadiona, zvaničnog logoa, kao i optužbi za podmićivanje u procesu dobijanja organizacije.

Masuzoe, bivši japanski ministar zdravlja, lako je pobedio na lokalnim izborima u februaru 2014. i obećao je uspešno održavanje Olimpijade 2020, čiji je domaćin Tokio.

On je kritikovao visoke troškove organizacije Igara i uspešno lobirao da se neka takmičenja premeste u postojeće dvorane, umesto da se izgrade nove. Masuzoe se, osim japanskog, služio i engleskim i francuskim i smatralo se da je vredan član tima za pripreme OI.

Japanski mediji su, međutim, ranije ove godine objavili otkrića da je guverner Tokija tokom radnih poseta Evropi i SAD odsedao u skupim hotelima na račun japanskih poreskih obveznika, kao i da je koristio službeno vozilo za redovna privatna putovanja za vikend.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter