Izvor:
20.07.2017 u 01:12
0

Stejt department :POZIVAMO RUSIJU DA POŠTUJE VERSKE SLOBODE!

Američki Stejt department ocenio je danas da je odluka ruskog Vrhovnog suda da zabrani aktivnosti Jehovinih svedoka na teritoriji Rusije "poslednja u uznemirujućem trendu progona verskih manjina" u toj zemlji.

Američki Stejt department ocenio je danas da je odluka ruskog Vrhovnog suda da zabrani aktivnosti Jehovinih svedoka na teritoriji Rusije "poslednja u uznemirujućem trendu progona verskih manjina" u toj zemlji i pozvalo na ukidanje te zabrane i poštovanje prava na slobodu misli, savesti, veroispovesti i uverenja.

"Pozivamo ruske vlasti da ukinu zabranu aktivnosti Jehovinih svedoka u Rusiji, promene (odluku) o zatvaranju Administrativnog centra Jehovinih svedoka, i oslobode sve članove verskih manjina koji nastavljaju da se nepravedno zadržavaju u pritvoru zbog takozvanih ''ekstremističkih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

U nastavku se Rusija poziva da poštuje pravo svih da upražnjavaju slobodu misli, savesti, veroispovesti i uverenja.

"Sve verske manjine bi trebalo da budu u mogućnosti da uživaju slobodu veroispovesti i okupljanja bez mešanja, kao što je garantovano ustavom Ruske Federacije", naglašava se u saopštenju.

Vrhovni sud Rusije potvrdio je 17. jula zabranu delatnosti Jehovinih svedoka, kojom se ta organizacija kvalifikuje kao ekstremistička organizacija, nalaže njeno raspuštanje i brani delatnost u celoj zemlji.

Odbrana Jehovinih svedoka najavila je da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava.

izvor/vecernjenovosti

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter