Izvor:
22.07.2017 u 01:14
0

PODRŠKA NEZAVISNOSTI KATALONIJE OPADA? 49,4 odsto Katalonjana protiv odvajanja od Španije!

Rezultati nove ankete u kojoj su učestvovali građani Katalonije pokazuju da podrška nezavisnosti opada manje od tri meseca uoči planiranog referenduma.

Prema rezulatatima, 49,4 odsto Katalonjana protivi se odvajanju od Španije što je viši procenat u odnosu na rezulatate ankete rađene u martu, a 41,4 odsto građana Katalonije želi nezavisnost, dok ostali nisu znali šta da odgovore ili nisu odgovorili, navodi AP.

Anketu koja je danas objavljena sproveo je regionalni Centar za istraživanje javnog mnjenja, a ona je zasnovana na 1.500 intervjua licem u lice, dok je granica greške iznosila je 2,53 odsto.

Pored toga, španska vlada je danas saopštila da će sprovesti nedeljne revizije javne potrošnje u Kataloniji kako bi osigurala da novac poreskih obveznika ne bude utrošen na glasanje.

Centralna vlada je takođe navela da je referendum koji je predložen za 1. oktobar neustavan.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter