Izvor:
22.07.2017 u 18:58
0

TRAMP RAZBESNEO AMERIKANCE: Bela kuća nakon vek i po bez kućnog ljubimca! (foto)

Bela kuća je do sada bila dom više od 300 životinja..
Donald Tramp je prvi američki predsednik u poslednjih 150 godina koji nema kućnog ljubimca, što je još jedna kategorija u kojoj odstupa od uobičajenog profila predsednika SAD, navodi britanski "Ekonomist".

Prema podacima Muzeja predsedničkih kućnih ljubimaca, Bela kuća je do sada bila dom više od 300 životinja, među kojima desetina pasa, konja i ptica, ali i medveda, tigra i čak aligatora.

Najimpresivniju "menažeriju" bez sumnje je imao bivši predsednik Teodor Ruzvelt, koji je gajio oko 50 životinja uključujući, između ostalog, jazavca, kukuviju i jednonogog petla, ali i hijenu, kojota i medvede.

Tomas Džeferson je, kao predsednik SAD, imao dva grizli medvedića, a Abraham Linkoln – kozu Neni i jarca Nanka.

Predsednik Vilijam Henri Harison je kao kućne ljubimce imao dva oposuma, dok je Kelvin Kulidžgajio nilskog konja Bilija, a Herbert Huver – aligatore.

Interesantan je i podatak da su demokratski predsednici u proseku imali po šest kućnih ljubimaca, a republikanski – devet.

Poslednji predsednik u američkoj istoriji koji nije imao kućnog ljubimca bio je Endrju Džonson, koji je otišao sa funkcije 1869, a poznat je po tome što je jedan od samo dva opozvana američka predsednika.

Prthodnik Donalda Trampa, Barak Obama, imao je dva rasna "portugalska vodena psa" koji obično nisu agresivni. Stariji pas, "Bo" – što su inicijali američkog predsednika, ima prestižnu titulu "prvog psa". "Sani" (Sunčica) ima četiri godine, a ime je dobila po veselom temperamentu.

Suočenom sa sve oštrijim kritikama da upravlja haotičnom administracijom i da postoje sumnjive veze između njegovog predizbornog tima i Rusije koja se, navodno, mešala u američke izbore, Trampu bi moglo prijati društvo kućnog ljubimca, možda nekog četvoronoznog prijatelja, ocenjuje britanski list.

U tom kontekstu, "Ekonomist" citira Harija Trumana, američkog predsednika od 1945. do 1953, koji je često govorio: "Ako želiš prijatelja u Vašingtonu, nabavi psa".

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter