Izvor:
22.07.2017 u 23:01
0

Evropski parlament Junkeru: Na odmoru smo do septembra!

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poručio je predsedniku Evropske komisije Žan-Klod Junkeru da su poslanici do septembra biti na odmoru i da nastoji da ih ne uznemirava u tom periodu.

Tajani je u pismu Junkeru datiranom od 13. jula istakao da parlament ide na letnju pauzu te da ne bi do početka septembra trebalo da se očekuje njegov rad.

"Bio bih vam zahvalan ako biste mogli da od datuma prijema pisma, obustavite slanje bilo kakvih obaveštenja ili zahteva za odlučivanje o budžetu" koje je u nadležnosti EP, napisao je Tajani.

Zasedanje parlamenta bilo bi neophodno ako bi Komisija želela da prebaci novac iz jednog budžeta u drugi, recimo u slučaju reagovanja na migrantsku krizu. U toku ove godine bilo je 17 zahteva za budžetski transfer.

"Želo bih da Vas obavestim kao što je uobičajeno da Evropski parlament neće držati ni plenarne sednice ni sastanke odbora u periodu od 12. jula do 30. avgusta", napisao je Tajani u pismu u koji je Politiko imao uvid.

On je dodao da ne bi bilo fer da se parlament zamara na osnovu "principa lojalne saradnje među evropskim institucijama" i zatražio od Junkera da "preduzme neophodne mere" da osigura da letnja pauza parlamenta ostane neometana.

Pismo se završava učtivim pozdravom, navodi Politiko i dodaje da je Tajani slično pismo poslao i predsednicima institucija i tela Evropske unije.

Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter