Izvor:
23.07.2017 u 00:55
0

Iran: Nikakve pretnje SAD nemaju efekat!

Iranska vlada odbacila je danas zahtev SAD da oslobodi državljane Amerike navodeći da nema kontrolu nad pravosuđem i da nikakve pretnje SAD "nemaju efekat na odlučnost pravosuđa" u Iranu.

"Sudstvo, sudovi i sudije Irana u potpunosti su nezavisni kao i u svakoj drugoj državi. Nikakve intervencije ili preteće izjave koje američki zvaničnici i institucije upućuju, nemaju nikakav efekat na volju i odlučnost pravosudnog sistema u državi da kazni kriminalce i one koji krše zakon ili narušavaju državnu bezbednost", navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Irana Bahram Gasemija, prenosi AFP.

On je, kako se navodi, to izjavio upitan da prokomentariše spremnost američkog predsednika Donalda Trampa da nametne Iranu nove ozbiljnije sankcije ukoliko ta zemlja ne oslobodi uhapšene američke građane i ne pošalje ih nazad u SAD.

Kako navodi agencija, ovo je usledilo nakon proglašenja 10-godišnje zatvorske kazne za špijuniranje kinesko-američkom istraživaču sa univerziteta Prinston, Sijue Vangu početkom nedelje.

Kako je Rojters prethodno preneo saopštenje Bele kuće početkom nedelje, Tramp je upozorio Iran da će se suočiti sa "novim i ozbiljnim posledicama" ako ne oslobodi i vrati sve neopravdano pritvorene američke državljane.

On je zatražio od Teherana da vrati Roberta Levinsona, bivšog američkog policajca koji je nestao pre više od 10 godina u Iranu kao i da oslobodi biznismena Siamaka Namazija i njegovog oca Bakira.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter