Izvor:
23.07.2017 u 01:40
0

POSLE ZEMLJOTRESA: Na Kosu dva snažna naknadna potresa!

Nakon snažnog zemljotresa u kojem je dvoje turista poginulo u petak, grčko ostrvo Kos večeras su pogodila dva snažna naknadna potresa u roku od nekoliko minuta, što je navelo uplašene stanovnike i turiste da brzo napuste domove i restorane.

Na Kosu se prvo osetio potres jačine 4,4 stepeni Rihterove skale u 20.09 časova po lokalnom vremenu, a 16 minuta kasnije je usledio potres od 4,6 stepeni Rihterove skale, javio je Atinski geodinamički institut.

Prvi potres bio je najbliži ostrvu, na oko 20 kilometara ka severoistoku na dubini od 10 kilometara, preneo je AP.

Uplašeni stanovnici i turisti okupili su se na glavnom gradskom trgu, što dalje od zgrada.

Stotine stanovnika i turista na istočnom grčkom ostrvu Kos proveli su noć spavajući u parkovima, maslinjacima ili u svojim automobilima, posle zemljotresa u petak u kojem su poginula dvojica turista i povređeno oko 500 ljudi u regionu Egejskog mora, u Grčkoj i Turskoj.

Američki geološki zavod saopštio je da je zemljotres bio jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali, a tom prilikom su, kada se srušio zid u popularnom baru na Kosu, poginula dva muškarca – jedan iz Turske i jedan iz Švedske, podseća američka agencija.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter