Izvor:
23.07.2017 u 03:18
0

HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI ZBOG SUKOBA U JERUSALIMU!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u ponedeljak kako bi razgovarao o porastu nasilja između Izraelaca i Palestinaca, najavljuju danas diplomate.

Švedska, Francuska i Egipat zatražile su danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN nakon sukoba Izraelaca i Palestinaca u Jerusalimu, prenose agencije.

Zamenik ambasadora Švedske u UN Karl Skau naveo je na svom nalogu na Tviteru da je cilj sastanka "hitan razgovor o tome kako se mogu podržati pozivi za deeskalaciju u Jerusalimu".

Kako su agencije prenele, u sukobima između Palestinaca i izraelske policije na Hramovnoj gori u Jerusalimu u petak su poginula tri Palestinca, a na Zapadnoj obali 19-godišnji Palestinac je izbo tri Izraelca, posle čega je upucan.

Izraelska policija juče se sukobila u Jerusalimu sa Palestincima koji su, u znak protesta, organizovali muslimansku molitvu ispred velikog svetilišta na Hramovnoj gori, koje pohode i Jevreji i Muslimani.

Protest je pokrenut nakon što su izraelske vlasti postavile detektore za metal na kapiji svetilišta pošto su tu palestinski napadači prošle nedelje ubili dva izraelska policajca.

AP je naveo da su sporadični sukobi izbili i u drugim delovima Jerusalima.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter