Izvor:
11.08.2017 u 21:23
0

Merkel: Ne vidim vojno rešenje za sukob sa Severnom Korejom!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je protivnik upotrebe bilo kakve sile u rešavanju sukoba sa Severnom Korejom, a to je poručila nakon što je američki predsednik Donald Tramp upozorio Pjongjang da je vojska SAD "na gotovs" ukoliko Severna Koreja "postupi nerazumno".

"Ne vidim vojno rešenje za ovaj sukob, već pre dosledan rad kakav smo videli u Savetu bezbednosti UN", rekla je Merkel novinarima.

Ona je istakla da će Nemačka intenzivno učestvovati u opcijama koje nisu vojne prirode, prenosi AFP.

"Ali, verbalnu eskalaciju smatram pogrešnim odgovorom", naglasila je Merkel, u odgovoru na pitanje o Trampovim najnovijim tvitovima o Severnoj Koreji.

Nemačka kancelarka je pozvala na "veoma blisku saradnju" kako bi se ublažile tenzije u regionu, "posebno saradnju SAD i Kine, ali i Južne Koreje i Japana".

Nemačka vlada je ranije ove nedelje pozvala i Vašington i nuklearno naoružani režim u Pjongjangu da pokažu uzdržanost nakon što su jedan drugom uputili apokaliptične pretnje, intenzivirajući rat rečima, podseća francuska agencija.

Berlin je izrazio "najveću zabrinutost" zbog najnovije eskalacije i pozvao međunarodnu zajednicu da u potpunosti primeni najnoviji paket sankcija protiv Severne Koreje koji je usvojio Savet bezbednosti.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter