Izvor:
12.08.2017 u 17:20
0

SAOPŠTENJE IZ SEVERNE KOREJE: 3,5 miliona dobrovoljaca za vojsku u borbi protiv SAD!

Severna Koreja je saopštila da se gotovo 3,5 miliona radnika, članova partije i rezervista dobrovoljno javilo da se priključi vojsci u borbi protiv SAD.

Kako se navodi, oni su se prijavili i kako bi pružili otpor protiv novih sankcija UN.

Zvanični severnokorejski list "Rodong Sinmun" naveo je da su se dobrovoljci javili nakon što je zvanična novinska agencija KCNA u ponedeljak objavila saopštenje kojim se osuđuju nove sankcije UN kao odgovor na raketne probe Pjongjanga, prenosi Rojters.

Dok jačaju tenzije između Vašingtona i Pjongjanga, kineski predsednik Si Đinping pozvao je predsednika SAD Donalda Trampa da izbegava "reči i dela" koja bi pogoršala već napetu situaciju na Korejskom poluostrvu, javila je kineska državna televizija.

Si je, u telefonskom razgovoru sa Trampom, istakao da "Kina i SAD imaju zajednički interes u realizaciji denuklearizaciji Korejskog poluostrva i održavanju mira i stabilnost na tom području", prenosi AFP, pozivajući se na kinesku televiziju CCTV.

B92.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter