Izvor:
15.08.2017 u 18:28
0

ALARMANTNO: Vatra progutala hektare šuma, vatrogasci gase 90 požara!

Grčki vatrogasci već treći dan bore se sa požarima severozapano od Atine i pokušavaju da zaustave vatru koja je "progutala" hektare borove šume.

Vatra je u nedelju buknula u odmaralištu Kalamos, a zatim se proširila na tri druga grada i uništila nekolicinu kuća, zbog čega je u toj oblasti proglašeno vanredno stanje.

U gašenju požara učestvuje 180 vatrogasaca, oko 100 pripadnika vojske, kanaderi i šest helikoptera.

Kako se navodi, nepristupačan teren i jak vetar otežavaju gašenje požara. Vlasti su naredile evakuaciju iz predostrožnosti dva kampa i kuća koje se nalaze u okolini, kao i manastir do čijih kapija je došao požar.

Vatrogasci pokušavaju da ugase i 90 šumskih požara širom Grčke, a najteža situacija je u okolini Atine, na Peloponezu i jonskim ostrvima Zakintos i Kefalonija.

Izvor: tanjug.rs

Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter