Izvor:
16.08.2017 u 18:33
0

Dalaj Lama zna kako do mira u svetu: Sedište NATO pakta smestiti u Moskvu!

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama izneo je predlog da sedište NATO-a bude prebačeno u Moskvu kako bi se smanjile tenzije na relaciji NATO-Rusija.

"U ruskom mentalitetu, NATO je simbol neprijateljstva. I ranije sam pomenuo ideju koja je možda samo prazan san, ali ako bi se sedište Alijanse prebacilo u Moskvu, to bi olabavilo psihološki pritisak, a u Rusima i Amerikancima bi se rodilo osećanje da su sada zajedno", rekao je Dalaj Lama u intervjuu za ruski list "Komersant".

Upitan da predloži mere za borbu protiv islamskog terorizma, Dalaj Lama je rekao da je moguć dijalog sa muslimanima, uključujući teroristima.

"Srž problema je politika zapadnih zemalja, a na prvom mestu politika SAD tokom iračke krize. U više navrata sam rekao zapadnim liderima da će, ako koriste silu za rešavanje tog pitanja, imati na stotine Bin Ladena u roku od deset godina", ističe tibetanski duhovni vođa.

Činjenica da su Amerikanci koristili vojnu silu tokom iračke krize je, kako ocenjuje, imala ogroman negativni efekat na razvoj situacije u čitavom svetu i na okretanje više miliona ljudi u muslimanskom svetu protiv SAD.

"Iz beskrajnog kruga nasilja se jedino može izaći kroz dijalog", poručio je on, dodajući da je potrebno strpljenje.

Govoreći o prilivu izbeglica iz arapskih zemalja u Evropu, Dalaj Lama je rekao da ih ne treba posmatrati kao stalne građane Evrope.

"Evropa mora postati privremeno utočište za njih, a istovremeno, njihovoj deci i mladim ljudima se mora omogućiti prilika da steknu obrazovanje. Ipak, ključni fokus mora biti na postizanju mira u njihovim domovinama kako bi se ove izbeglice mogle vratiti u svoje domove", izjavio je on.

tanjug.rs
Foto: Twitter/timesofindia, Twitter/RussiaInsider

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter