Izvor:
17.08.2017 u 12:47
0

Predsednik Južne Koreje: Neće biti rata na Korejskom poluostrvu!

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in izjavio je danas da neće biti rata na Korejskom poluostrvu uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa severnog suseda.

Svi Južnokorejci su teško radili na obnovi zemlje u ruševinama posle Korejskog rata. Po svaku cenu ću sprečiti rat", rekao je Mun novinarima povodom 100 dana od dolaska na vlasti.

Severna Koreja je zapretila da će ispaliti rakete u blizini američkog ostrva Guam u Pacifiku. Pjongjang je potom naveo da trenutno "pravi pauzu" u primeni tog plana.

Ta zemlja je reagovala na izjave američkog predsednika Donalda Trampa koji je obećao "vatru i bes" ako se nastava pretnje na račun SAD. Ta ratna retorika između Severne Koreje i SAD izazvala je zabrinutost međunarodne zajednice, posebno Južne Koreje.

Mun je ponovio da je Vašington garant bezbednosti Južne Koreje, ali je dodao i da niko ne može da donese odluku o nekoj vojnoj akciji bez odobrenja Seula.

izvor/blic.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter