Izvor:
22.08.2017 u 23:02
0

NAPADAČ IZ TURKUA PRIZNAO UBISTVA, ali ne i teroristički napad!

Tražilac azila poreklom iz Maroka Abderahman Meškah (18) priznao je danas na sudskom ročištu iza zatvorenih vrata da je ubio dve i ranio osam osoba u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, ali nije priznao da je imao teroristički motiv, izjavio je njegov advokat Karle Gumerus.

Rojters prenosi, pozivajući se na finske zvaničnike, da je Meškahu zahtev za azil odbačen pre napada.

– Moj klijent priznaje ubistvo i nanošenje povreda, ali ono što je istražitelj izneo do sada možda neće biti dovoljno da se to klasifikuje kao teroristički zločin – rekao je Gumerus za Rojters.

Prema rečima portparolke finskog Nacionalnog istražnog biroa, Meškah, koji je živeo u centru za prihvat imigranata Crvenog krsta u Turku od kada je došao u Finsku u proleće 2016, podneo je žalbu zbog odbacivanja zahteva za azil.

– On je i dalje u procesu (za dobijanje azila) – dodala je ona.

izvor/informer.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter