Izvor:
02.09.2017 u 21:41
0

NAJVEĆA EVAKUACIJA U NEMAČKOJ: Uklanjanje velike bombe zaostale iz Drugog svetskog rata!

Osoblje hitne službe Frankfurta započelo je sa evakuacijom pacijenata iz dve bolnice u tom gradu, uoči planiranog uklanjanja velike bombe zaostale iz Drugog svetskog rata.

Evakuacija će obuhvatiti oko 60.000 ljudi, što je najveća evakuacija u Nemačkoj od Drugog svetskog rata.

Bomba je otkrivena u zapadnom delu Frankfurta, gde uglavnom žive bogati bankari.

Danas je evakuisano više od 100 pacijenata iz bolnica, uključujući i decu koja su bila u inkubatorima i pacijente iz intenzivne nege.
Bomba od nekih 1.400 kila biće razmontirana i uništena u nedelju, a pretpostavlja se da je zaostala iz vremena kada je britansko Rojalno vazduhoplovstvo bombardovalo grad, piše Rojters.

U krugu od kilometar i po, koliko će obuhvatiti prsten evakuacije, nalaze se policijska stanica, dve bolnice, gradski prevoz i nemačka Centralna banka u kojoj se nalazi 70 milijardi dolara u zlatu.

Stanovnicima područja je naređeno da se evakuišu do osam časova ujutru u nedelju, dok će policija ići od vrata do vrata kako bi proverila da su svi otišli, a helikopteri će im pomoći u potrazi korišćenjem termalnih kamera.

alo.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter