Izvor:
04.09.2017 u 16:23
0

SAMIT BRIKS: Putin okupio veliku petorku!

Ruski predsednik Vladimir Putin ponudio je članicama BRIKS-a zajedničku platformu u oblasti energetskih istraživanja.

– Važno je pojačati dijalog o energetici ovih pet zemalja – rekao je Putin na samitu BRIKS-a, koji je počeo danas u kineskom gradu Sijamenu.

Ruski predsednik je predložio da se osnuje zajednička energetska platforma koja bi omogućila bolju razmenu informacija, analitičkih i naučnih podataka, prenio je TASS.

Putin je pozvao na "početak razvijanja zajedničkih mera da bi se osigurali jednaki uslovi za rivalstvo u čitavom prostoru ove grupacije".

On je podsetio da je Strategija ekonomskog partnerstva BRIKS-a usvojena na samitu u Rusiji 2015. godine.

– Došlo je vreme da prilagodimo strategiju aktuelnoj ekonomskoj realnosti i postavimo nove ambiciozne ciljeve. Po našem mišljenju, trebalo bi da se bavimo razvojem elektronske trgovine bez barijera, podrškom malim i srednjim preduzećima i povećanjem efikasnosti javno-privatnih partnerstava – objasnio je Putin.

Putin je, takođe, pozvao na intenziviranje rada na dobijanju međunarodnog kreditnog rejtinga Nove razvojne banke BRIKS-a, kao i kreditiranju u nacionalnim valutama.

– Među najskorijim zadacima banke je dobijanje međunarodnog kreditnog rejtinga. To će omogućiti izdavanje vrednosnih papira na tržištima država ’petorke‘ – objasnio je on.

BRIKS je organizacija koja okuplja Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnoafričku Republiku.

izvor/blic.rs

foto/arhiva

Ruski predsednik Vladimir Putin ponudio je članicama BRIKS-a zajedničku platformu u oblasti energetskih istraživanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter