Izvor:
22.06.2016 u 21:48
0

UBIO VIŠE DESETINA PACIJENATA: Bolničar ugrizgavao prekomerne doze LEKA ZA SRCE

Bivši medicinski tehničar, koji je na odsluženju kazne doživotnog zatvora zbog dva ubistva, ponovo se našao pod istragom zbog sumnje da je ubio više desetina pacijenata ubrizgavanjem prekomerne doze leka za srce, objavili su nemački istražitelji.

Sud u Nemačkoj je odobrio eshumaciju 99 njegovih bivših pacijenata nakon što su tragovi ovog leka otkriveni u organima 27 preminulih pacijenata, prenosi BBC. Nils H, star 39 godina, osuđen je u februaru zbog smrti dva pacijenta. On je na suđenju priznao 30 ubistava pacijenata ubrizgavnjem prekomerne doze leka za srce. Sudije Okružnog suda u Oldenburgu saopštile su da je osuđeni "imao želju da dobije dozvolu za oživljavanje pacijenata. On im je davao prejake doze leka koji blokira rad kardiovaskularnog sistema", piše BBC.

Ubistva pacijenata su se dogodila u periodu od 2003 do 2005. godine. Policija je u aprilu ove godine saopštila da istražuje najmanje 200 smrtnih slučajeva, uključujući i druge klinike u kojima je Najls bio zaposlen. Do sada je utvrđeno da oko 30 od 99 eshumiranih tela bivših pacijenata ima ostatke ovog leka u srcu.

Nemački časopis Špigel, u svom tekstu citira načelnika policije koji tvrdi da je "broj ubijenih pacijenata mnogo veći". Istražitelji kažu da im je posao otežan, jer Nils tvrdi da "ne može da se seti kome je sve ubrizgao lek".

Beta
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter