Izvor:
23.06.2016 u 15:52
0

DA LI ĆE NEVREME UTICATI NA IZLAZNOST BIRAČA? Na Britanskom referendumu registrovan rekordan broj glasača

Na referendumu u Britaniji o ostanku ili izlasku te zemlje iz EU registrovan je rekordan broj ljudi – 46.499.537, javio je danas BBC. BBC navodi da je ovo treći referendum u istoriji zemlje.

Britanski premijer Dejvid Kameron sinoć je uputio poslednji poziv glasačima uoči referenduma. Uz podršku bivšeg premijera Gordona Brauna, i Džona Mejdžora, lidera liberalnih demokrata, Kameron je pozvao birače da "odbace neistine" onih koji podržavaju izlazak iz EU i da na prvom mestu misle na ekonomiju i radna mesta, preneo je Gardijan.

Taj list dodaje da je jaka kiša pogodila London i jugoistok Engleske, spekulišući da bi to moglo da utiče na izlaznost. Nevreme je, kako se navodi, poremetilo saobraćaj u Londonu.
Birališta su otvorena u osam sati po srednjeevropskom vremenu, a biće zatvorena u 23 sata. Ishod referenduma na kojem pravo glasa ima više od 46 miliona birača,potpuno je neizvestan, a referendumsko pitanje glasi "Da li Ujedinjeno Kraljevstvo treba da ostane članica EU ili da napusti EU?".

Prema jednom od poslednjih istraživanja britanskog javnog mnjenja pred referendum koja je sprovedena za dnevni list "Tajms", pokazalo je da su zagovornici ostanka u Uniji ponovo u vođstvu. Britanija je sličan referendum održala i 1975. godine kada je 67 odsto građana glasalo za ostanak te zemlje u Evropskoj ekonomskoj zajednici.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter