Izvor:
23.06.2016 u 16:53
0

ERDOGAN: I Turska bi mogla da raspiše REFERENDUM o EU

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je, ljut zbog odnosa unije prema Ankari, izjavio da bi i Turska mogla da uradi isto što i Velika Britanija – raspiše referendum sa pitanjem da li ta zemlja treba da bude članica EU.

I mi možemo da pitamo građane da li treba da nastavimo pregovore sa Evropskom unijom ili da ih okončamo. Ako narod kaže ''nastavite'' onda bi smo nastavili – rekao je Erdogan, prenela je AFP.

Turski predsednik je ranije optužio Evropsku uniju da ne žele da njegova zemlja postane članica zato što je Turska "država sa većinskim muslimanskim stanovništvom". Erdogan je rekao da je Turskoj obećano članstvo 1963. godine, kada su Ankara i Brisel prvi put potpisali ugovor o pridruživanju. Ali, kako je rekao, 53 godine kasnije – ništa se nije desilo.

Zašto odugogovlačit – sapitao je Erdogan na okupljanju povodom Ramazanskog posta.

Zvanična Ankara je burno reagovala na komentar britanskog premijera, za vreme predreferendumske kampanje u kojoj je Kameron izjavio da "Turska neće postati član Evropske unije do 3000 godine".

Tanjug
Foto: Wikimedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter