Izvor:
10.09.2017 u 23:59
0

Skot traži od Trampa da proglasi stanje prirodne katastrofe!

Guverner Floride Rik Skot izjavio je danas da je od predsednika SAD Donalda Trampa zatražio da proglasi stanje prirodne katastrofe.

Skot je upozorio da će pojačana oluja koja uništava sve pred sobom udariti zapadnu obalu Floride pošto se uragan Irma kreće prema severu, prenosi Rojters.

Uragan Irma odneo je prve žrtve na Floridi, gde su najmanje tri osobe izgubile život, javlja "Ej-Bi-Si njuz".

Istovremeno je 1,1 milion stanovnika te američke države ostalo bez električne energije.

Jedan čovek u okrugu Monro, poginuo je kada je izgubio nad kamionom, kojim je prevozio generator, saopštili su zvaničnici.

Još dve osobe nastradale su u saobraćajnoj nesreći u okrugu Hardi, na putu po kojem je pljuštala kiša, saopštila je patrolna služba autoputeva Floride.

ANC njuz podseća da je od posledica uragana Irma na Karibima dosad najmanje 25 osoba izgubilo život.

Udari vetra na jugu Floride su od 160 do 215 kilometara na čas, zavisno od lokacije. Oko 100.000 ljudi odlučilo je da oluju sačeka u svojim domovima i skloništima.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter