Izvor:
11.09.2017 u 13:04
0

SRBIMA NA SVETOM MARTINU AVIONOM POSLATA POMOĆ: Svi se nadaju da će situacija od sutra biti bolja!

U teretnom avionu je dovoljno konzervirane hrane, tostova i hrane za bebe.

U nedelju uveče teretnim avionom poslata je pomoć u namirnicama i vodi za Srbe na ostrvu Sveti Martin, koji je pogodio uragan "Irma". Te namirnice biće dovoljne dok ne stigne brod koji večeras kreće na to ostrvo.

Zoran Milinković, koji je na Sveti Martin stigao sa ostrva Gvadalupe, a sa čijeg aerodroma su poslate namirnice, kaže da se situacija polako normalizuje, ali da su najveći problemi i dalje nedostatak vode i električne energije.

U teretnom avionu je dovoljno konzervirane hrane, tostova i hrane za bebe.

Na ostrva pogođena uraganom "Irma" su, kaže, upućeni i električari, a trenutno je najvažnije da se osposobi aerodrom kako bi oni koji žele mogli da napuste Sveti Martin.

– Sve više imam komunikaciju sa našim ljudima. Polako, ali jako polako se normalizuje situacija, verujem da će od sutra biti mnogo bolje – rekao je Milinković.

Uragan "Irma" je, nakon snažnog udara na karipska ostrva, stigao oslabljen do Floride. Na Kubi je 25 osoba izgubilo život pod naletom uragana, dok su tri osobe stradale u južnoj američkoj saveznoj državi.

Telegraf
Foto: Twitter/GazettePatriot/Twitter/CBSNews/Twitter/Reuters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter