Izvor:
17.09.2017 u 02:51
0

Pentagon: Rusi su tačno znali koga bombarduju!

Iako je Moskva negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koalicija predvođena SAD tvrdi da su ruske snage jutros bombardovale pobunjenike koje SAD podržavaju u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ezor.

U saopštenju Pentagona tvrdi se da su Rusi znali gde su locirane Sirijske demokratske snage i koalicioni savetnici.

"Ruska municija pogodila je lokaciju poznatu Rusima kako bi obuzdala SDF i koalicione savetnike", tvrdi Pentagon i ističe da je nekoliko pripadnika SDF ranjeno.

Pentagon dodaje da pripadnici koalicionih snaga koji savetuju i pomažu SDF nisu ranjeni, prenose agencije.

Prethodno je ruska vojska negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga u istočnoj provinciji Deir Ezor, izjavio je danas portaprol ruske vojske Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao AFP-u da to nije moguće.

"Zašt bismo ih mi bombardovali?", zapitao se portparol ruske vojske.

SDF, milicija koja uživa podršku SAD i koja se bori protiv Islamske države na istoku Sirije, saopštila je da je šest njenih boraca tokom dana ranjeno u vazdušnim napadima sirijskih i ruskih vojnih aviona.

SDF navodi da su se na meti napada našli njeni pripadnici na istočnoj obali reke Eufrat, u provinciji Deir Ezor, u 03:30 sati po lokalnom vremenu, prenosi AFP.

Snage sirijske vlade, koje Rusija podržava, i SDF vode paralelne, ali odvojene ofanzive protiv Islamske države u toj provinciji, navela je francuska novinska agencija.

SDF je alijansa kurdske i arapske milicije koja se, zajedno sa koalicijom na čelu sa SAD, bori protiv Islamske države, naveo je Rojters.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter