Izvor:
25.06.2016 u 18:38
0

DRAMA NA OSTRVU: Škotska traži hitne pregovore O OSTANKU U EU

Predsednica vlade Škotske Nikola Sterdžon izjavila je danas da će zvanični Edinburg pokrenuti hitne pregovore sa članicama i institucijama Evropske unije kako bi se iznašao način da Škotska ostane u tom bloku.

Na referendumu održanom u četvrtak, 52 odsto građana Velike Britanije je podržao izlazak iz bloka, dok su se građani Škotske sa cak 62 odsto glasova izjasnili za ostanak u Uniji, prenela je agencija AP.

Sterdžon je nakon današnjeg sastanka svog kabineta istakla da su glasači u Škotskoj "nedvosmisleno" podržali ostanak u bloku i dodala: "Zatražićemo pokretanje hitnih razgovora" sa EU.

Ona je navela i da je novi referendum o nezavisnosti Škotske od Ujedinjenog Kraljevstva "itekako u planu".

Prethodni referendum, sproveden 2014. godine, završio je sa 55 odsto glasova protiv nezavisnosti Škotske, podseća Rojters.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/AdamRamsay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter