Izvor:
26.09.2017 u 21:27
0

ERDOGAN ZAPRETIO KURDIMA: Neće vas spasti izraelske zastave!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio na opasnost od "etničkog i verskog sukoba" ukoliko irački Kurdistan sprovede svoj projekat o nezavisnosti.

"Ako (lider iračkih Kurda Masud) Barzani i regionalna vlada Kurdistana ne isprave brzo ovu grešku, onda će oni nečasno ući u istoriju zbog toga što su region gurnuli u etnički i verski rat", rekao je Erdogan.

„Mahanje zastavama Izraela“ neće spasiti Vladu Kurdistana od regionalne izolacije, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

On je naveo da Ankara razmatra moguće uvođenje ekonomskih i vojnih sankcija protiv „nezakonite Vlade Kurdistana“.

„Ako je jedinstvena država koja podržava referendum Izrael i ako Radnička partija Kurdistana počinje da slavi pobedu pre objavljivanja konačnih rezultata, to ne čini referendum legitimnim“, rekao je turski predsednik, piše „Dejli njuz“.

Podsetimo, sinoć je list „Dejli sabah“ objavio fotografije iz Erbila, na kojima stanovnici slave rezultate referenduma. Na fotografijama se mogu videti učesnici uličnog slavlja kako mašu zastavama Izraela.

Glasanje u provincijama iračkog Kurdistana i na spornim teritorijama na koje polažu pravo i Bagdad i kurdske vlasti održano je juče uprkos upozorenjima Bagdada, ali i Ujedinjenih nacija, SAD, Turske i Irana da će referendum izazvati tenzije u regionu i da će skrenuti pažnju s borbe protiv Islamske države.

Kurdi su dominantno stanovništvo na jugoistoku Turske, severu Sirije, severu Iraka i severozapadu Irana. Te četiri oblasti čine region Kurdistana. Irački deo Kurdistana, na severu, ima autonomiju od 1991.

Sputnjik Srbija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter